Digte til aktivister landet over

Digte til aktivister landet over

16.03.2023 - 20.36

I forbindelse med 25 års jubilæumsuddelingen af priser fra Carls fond, præsenterede fonden en ny bogudgivelse fra fonden: ”Den forandrende kraft” – et udvalg af Carls Scharnbergs digte og lærestykker.

Bogens digte og lærestykker er udvalgt til temaerne fred, aktivisme, faglig kamp, bæredygtig verden, børns rettighe­der. Den er illustreret af en række af de billedkunstnere, Scharnberg i sin tid samarbejdede med omkring ’uofficielle synspunkter’. Redaktionsgruppe bag bogen er Thomas Kruse og Ditte Scharnberg fra fondens bestyrelse. Anne-Mette Kruse har stået for lay-out.

Den forandrende kraft_300.jpeg

Det er blevet muligt at udgive samlingen efter støtte fra flere i fondens netværk og ikke mindst på grund af en bevilling fra forbundsledelsen i FOA, der med 35.000 kr. har finansieret trykning af 2000 bøger på FOAs eget trykkeri.

Bogen er tænkt som forhåbentlig inspiration, så fagligt aktive fortsat kan anvende Carls digte og lærestykker i den faglige og politisk aktuelle kamp. Bogen kommer ikke i salg, men vil blive uddelt fx på faglige kongresser. Fra fondens side understreges, at ’eftertryk (af digte) ses gerne’ til brug i faglige sammenhænge – sådan som Scharnberg i sin tid selv formulerede det.