Sange & CD'ere

Gennem årene har adskillige kunstnere og musikgrupper sat mange af Carls digte i musik. En del er udgivet, ligesom mange af Carls sange er optrykt såvel i Arbejdersangbogen som Højskolesangbogen samt en lang række øvrige sangbøger.

Peter Abrahamsen
I 1980'erne indledte Carl og musiker Peter Abrahmsen, hvad der viste sig at blive et mangeårigt samarbejde. Peter satte Carls digte i musik, og i adskillige år optrådte de ofte i fagforeninger og på fagbevægelsens skoler med sang- og kulturaftner. De var også faste gæster på Land og folk-festivals.

I løbet af 1980'erne udgav musikeren Peter Abrahamsen på forlaget Tiden LP'erne "Alt kan forandres" (1982), "Til dem, der tør" (1984) og "Der er noget vi ofte glemmer" (1987).

Siden udkom musikken på CD og blev i 2005 genudgivet på dobbelt CD´en "Dag efter dag", der rummer de 34 sange fra alle 3 LP'ere.

Køb af 'Dag efter dag'

Carl Scharnberg Dag efter dag

Gennem Kulturforeningen Oskar kan du også kontakte Peter Abrahamsen vedrørende koncert med Carls sange.

Erindringer om samarbejdet med Carl
I oktober 2013 udkom Peter Abrahamsens erindringsbog "Man skal jo starte et sted" på forlaget Sohn. Heri kan du læse et længere kapitel om mødet og samarbejdet med Carl.

Læs mere om Peter Abrahamsen her

Rasmus Broe
Komponist og musiker Rasmus Broe har i 2009 komponeret og indsunget nye fortolkninger af 11 af Carls digte. På CD'en "Ildsjæl", der er udgivet af Carl Scharnbergs Uofficielle Fond, medvirker udover Rasmus hans band "Ligusterlogik" sammen med en blanding af professionelle musikere og amatører fra den københavnske musikundergrund.

For Rasmus Broe har projektet med Carls digte været en særlig oplevelse:

"Da jeg fik opfordringen til at sætte nogle af Carls digte i musik, satte mig til at læse Carls samlede værker igennem. Og nye melodier begyndte at springe ud af teksterne med det samme," fortæller Rasmus Broe.

"Jeg blev tændt af den aktualitet, teksterne fik, når de blev sat på nye melodier, og jeg fokuserede hurtigt på de mere følsomme og poetiske af Carls tekster. Det var ikke et bevidst valg; det var bare dér, jeg hørte melodierne.

CD´ens titel "Ildsjæl" udspringer af, at den rummer en ildsjæls tekster, men opsummerer også, at teksterne handler om at turde stå ved sig selv, at turde brænde for noget og at turde håbe på noget. Ildsjælen er altså Carl Scharnberg, men ildsjælen er også mig som formidler Carl Scharnberg, og endelig er det mit ønske, at folk kan mærke ilden, når de lytter. Altså at ildsjælen i sidste ende er lytteren."

Carl Scharnberg Ildsjæl

Flotte anmeldelser
I musikmagasinet Gaffa høstede albummet 4 af 6 stjerner. Læs anmeldelsen her

Køb af 'Ildsjæl'
Faglige organisationer kan købe CD'en med rabat - enten hos fondens sekretariat ved at kontakte fondens kasserer, Kjeld Richter-Mikkelsen:
kjeld.richter.mikkelsen@gmail.com

eller hos Rasmus Broe:
mail@rasmusbroe.dk