Fredspris til 'Nej til Oprustning - Ja til Bæredygtig Sikkerhedspolitik'

Fredspris til 'Nej til Oprustning - Ja til Bæredygtig Sikkerhedspolitik'

16.03.2023 - 20.44

“Det er i øjeblikket trange tider for dem, som taler imod oprustning. Når der er krig, bliver krigen altid brugt som undskyldning for yderligere oprustning, og som anledning til at tysse på dem, der taler for en fredelig udvikling.” Sådan begrundede medlem af bestyrelsen for Carl Scharnbergs Uofficielle Fond, Finn Sørensen, den pris på 15.000 kr. han på fondens vegne overrakte til ’Nej til Oprustning – Ja til Bæredygtig Sikkerhed’ (NTO) i forbindelse med et møde for NTOs aktivister 13. september 2022.

Finn Sørensen fortsatte:
“Men initiativet ”Nej til Oprustning – Ja til Bæredygtig Sikkerhedspolitik” lader sig ikke tysse på. Organisationen er den lille dreng, der siger, at kejseren ikke har noget tøj på; at Ruslands skændige overfald på Ukraine ikke er nogen undskyldning for oprustning i et Nato, der allerede bruger 10 gange så meget på militær, som Rusland gør. Derfor skal NTO have denne pris. Men også fordi organisationen præsenterer os for mulige alternativer. Det er ikke nok at sige nej; vi skal også vise udveje for den befolkning, der har styrken til at stoppe oprustningen, hvis den vil.”

På vegne af NTO modtog Steen Folke, talsperson, prisen på 15.000 kr.
”I 'Nej til Oprustning - Ja til Bæredygtig Sikkerhedspolitik' er vi meget glade for og beærede over at modtage en pris fra Carl Scharnbergs Uofficielle Fond.

Vi ser prisen som et udtryk for anerkendelse af det arbejde, vi gør, for at gå imod den oprustningsvej den danske regering og et flertal i Folketinget har besluttet som reaktion på Ruslands brutale krig i Ukraine. Selv om vi støtter Ukraines ret til at forsvare sig også militært, mener vi ikke massiv oprustning er vejen frem. Der må i stedet udvikles en bæredygtig sikkerhedspolitik, der nedtrapper gennem konfliktmægling og diplomati, og som inddrager de trusler mod sikkerheden, der udgøres af klimakrisen og den voksende globale ulighed. Pengene, der følger med prisen, vil blive brugt til dette formål.”

NTO.jpeg

På billedet ses Gunvor Auken (tv), Finn Sørensen (fra fondsbestyrelsen), Steen Folke, Henning Salling Olesen og Tove Jensen.

Læs mere om NTO